Вера Гезенко

Изключително последователна не само в своята трудова етика, но и в дизайна на своите минималистични порцеланови изкушения, Вера Гезенко е сред любимите ни творци. Нежни и елегантни, нейните продукти са подходящо допълнение както към модерните, така и към традиционните интериори.  

Влияния:

Zaha Hadid, Karim Rashid, and M.C. Escher.

Емблематични творби:

Sheikh Zayed Bridge, чийто архитект е Заха Хадид.

Sources: Hufton+Crow

Разкажи ни вдъхновяващ момент от процеса на твоята работа?

Трудно е да се опише. Като все едно ти дават крила, които имат сила да те изстрелят навсякъде, за където си помислиш. Често това при мен се случва след няколко дена обмисляне на някаква идея, после сънуване и дооформяне в съня ми. Понякога се случва и в разговор с близък и от тема в тема, до нещо, което накрая е оформено, оставя само и да се материализира. Тогава си толкова концентриран и наясно с това което правиш, че часовете стават минути. Крайният резултат (не винаги) слага огромна усмивка на лицето ти и чувство на щастие.

Чрез изкуството си...

Бих искала да представя чистота и семпло виждане

Разкажи ни малко повече за нещата, които представяш при нас.

Чисти функционални форми за всеки дом с отношение към създаването им.

Каква ти е позицията относно копирането в дизайна и изкуството?
 
Не одобрявам изобщо копирането, признак на бездарие и незнание какво правиш в тази среда... Не отричам, че е възможно в две точки на света, два мозъка да стигнат до една и съща идея, но реализирането й е персонализирано. Това обаче е в следствие на работа, опит и логическо мислене.

За теб това изкуство ли е? 

Photography: Alfred Stieglitz

Не. Можеби тук има някаква страхотна концепция която да ракаже, но за мен е писуар.

Виж всички продукти от артиста