Елисавета Въчева

Background story

След като завърших СУ с изобразително изкуство и преминах през много творчески метаморфози стигнах до графичния дизайн. За това и тук може да видите няколко скромни плаката. Макар и да обичам работата във физически материал като мастило, бои и т.н. в дигиталното пространство имаш неограничени възможности, от които смятам, че се възползвам. От малко над две години се лутам в рекламния бранш. Мисля там да си остана още известно време.

Влияния:

Сериозно влияние има модерното изкуство върху работата ми. Авторите творили между двете войни като Ото Дикс, са едни от най-въздействащите за мен. 

The Goodbye To Hamburg, 1921

Какво те привлече в света на дигиталното изкуство?

Неограничените възможности. Може едно нещо да бъде направено по сто различни начина. Да преработваш един плакат безброй пъти и всеки път да откриваш нещо ново. Удобството също е приятно. Можеш да сменяш цветовете на една дигитално направена илюстрация много по-лесно, от колкото  да я рисуваш отново и отново. 

Как би описала твоят творчески процес? 

Творческия ми процес всеки път е различен. Не бих казала, че имам точно оределен модел на работа. Понякога се случва да почна да правя илюстрация и накрая да се окаже, че съм стигнала до изработката на филмов плакат. Неведоми са творческите пътища.

Разкажи ни малко за нещата, които хората ще видят при нас? 

Всички плакати, които може да видите тук са рожба на типографските ми увлечения. Обичам да смесвам букви и образ. Ей така да се преплитат и допълват. Да си носят посланието по много начини. 

Емблематична творба и дизайн? 

Всяка епоха има такива. Бих казала, че е до вкус и култура.

Виж всички продукти от артиста