"Трите тела" в заплетена научна фантастика и корица на Виктория Стайкова

Хем ти предлагаме да прочетеш една интересна книга, хем ти се фукаме с прекрасните ни илюстратори

от Антония Баръмова

"В началото на XXI век поредица от необясними физични явления карат много учени да се усъмнят в самите основи на науката, а някои от тях – да отнемат живота си. В опит да разнищят мистерията разработчикът на наноматериали Уан Мяо и циничният, но ефикасен полицай Да Шъ попадат на странна компютърна игра на име „Трите тела“, която показва живота на непозната планета в звездна система с непредсказуеми природни закони. Всичко това е свързано с дейността на тайна радиоастрономическа станция през мрачните години на Културната революция, когато низвергнатата астрофизичка Йе Уън-дзие попада в центъра на събитие, което ще изправи човечеството пред най-голямото изпитание в историята му." - така звучи резюмето на "Трите тела" на китайския писател Лиу Цъсин. 432 страници научна фантастика от най-високо ниво, приятно затворени между кориците на наш любим артист - Виктория Стайкова, които съвсем не са първо подобно предизвикателство за Вики.

Напомняме ти, че миналата година Вики направи официалното представяне на своя научно-фантастичен графичен роман Licitus, което се състоя в пространството за изкуство и събития КО-ОП. Книгата изследваше идеята за човешката психика и възприятието на материалния свят чрез средствата на илюстрацията и писането и си отнесе награда за най-добра графична литературна на Атлантик Прес (2017). 

Още има малко останали бройки, ако трябва да сме честни много мало, които обаче можеш да си купиш от нас. За щастие обаче от илюстрациите на Вики имаме повече избор, така че виж и тях, кой знае в коя творба ще ти останат очите. 


Kosmos 0/3

€20.40

Licitus

€12.75

Licitus 0/4

€20.40