"Трите тела" в заплетена научна фантастика и корица на Виктория Стайкова

Хем ти предлагаме да прочетеш една интересна книга, хем ти се фукаме с прекрасните ни илюстратори

от Антония Баръмова

"В началото на XXI век поредица от необясними физични явления карат много учени да се усъмнят в самите основи на науката, а някои от тях – да отнемат живота си. В опит да разнищят мистерията разработчикът на наноматериали Уан Мяо и циничният, но ефикасен полицай Да Шъ попадат на странна компютърна игра на име „Трите тела“, която показва живота на непозната планета в звездна система с непредсказуеми природни закони. Всичко това е свързано с дейността на тайна радиоастрономическа станция през мрачните години на Културната революция, когато низвергнатата астрофизичка Йе Уън-дзие попада в центъра на събитие, което ще изправи човечеството пред най-голямото изпитание в историята му." - така звучи резюмето на "Трите тела" на китайския писател Лиу Цъсин. 432 страници научна фантастика от най-високо ниво, приятно затворени между кориците на наш любим артист - Виктория Стайкова, които съвсем не са първо подобно предизвикателство за Вики.

Напомняме ти, че миналата година Вики направи официалното представяне на своя научно-фантастичен графичен роман Licitus, което се състоя в пространството за изкуство и събития КО-ОП. Книгата изследваше идеята за човешката психика и възприятието на материалния свят чрез средствата на илюстрацията и писането и си отнесе награда за най-добра графична литературна на Атлантик Прес (2017). 

Романът при нас вече е изчерпан, но за щастие от страхотните илюстрации на Вики имаме повече избор, така че виж и тях, кой знае в коя творба ще ти останат очите. 


Kosmos 0/3

€20.40

Licitus

€12.75

Licitus 0/4

€20.40