Illustration Pop-Up в КО-ОП и защо не трябва да изпускаш това събитие

от Антония Баръмова

Тази година в сърцето на София се отвори широко още една врата, зад която приветливо на посрещаше екипът на пространството за изкуство и събития КО-ОП. Щастливи сме, че бяхме част от тази щура, интересна и изпълнена с прекрасни събития година, която те ни предоставиха. Заедно с празненството около първата година на КО-ОП вчера се даде началото и на Illustration Pop-Up Vol.2, като на фокус бяха 10 родни илюстратора, които ни отвяха главите с фантастични творби и много цветно въображение. 

Ако още не си ги видял, поправи грешката и го направи до 20 декември, когато ще бъде последната вечер. Иначе при нас ще намериш и още от българските илюстратори, които заслужават вниманието ти. Още информация за събитието четеш по-надолу, а всичко, което можем ние да ти предложим засега, можеш да видиш ТУК. Скоро ще се разширяваме и приобщаваме още артисти към нашето семейство, така че следи ни, където ти е най-удобно и не пропускай новите попълнения! 

Андреа Попйорданова

______________________

Илюстрация: Розалина Буркова

КО-ОП стартира второто от поредицата поп-ъпи за илюстрация. С него пространството за изкуство продължава да предоставя сцена на съвременни илюстратори в България, като им дава свобода да се представят по начин, който най-добре рефлектира изкуството им. Очаквайте еклектика от стилове, сюжети и начини на представяне и, разбира се, в духа на празничния декември – греяно вино.

 Ива Димитрова

За това издание КО-ОП потвърждава участието на 9 български илюстратора, сред които са Розалина Буркова, Теодор Генов – Pastedko, Деси Баева, Андреа Попйорданова, Rosie Eisor от Blood Becomes Water, Жожо Георгиев, Ива Димитрова, Деница Бояджиева и Били Матеева.

По време на събитието, което ще се състои в продължение на четири дни, до 20 декември (включително), те ще представят както нови, така и стари и непоказвани непоказвани произведения, така че почитателите на илюстрацията ще имат възможността да впечатлят с различен коледен подарък или да запълнят своите колекции.

Жоро Георгиев

В рамките на Illustration Pop-Up организаторите са планирали и две съпътстващи събития.

На 18 декември от 19.30 ч. глобалната платформа за социално ангажирано изкуство Fine Acts ще представи дейността си, ще разкаже за своите реализирани кампании и ще сподели плановете си за 2020 г.

На 19 декември, пак от 19.30ч., рекламната агенция The Smarts ще ни заведе в backstage-а на тяхната работа и ще разкаже как се създава визуална идентичност за клиент – от брийфа, през стратегията, до финалните визии, като ни представи своя проект за Софийския международен литературен фестивал.

За повече информация може да посетите и събитието във Фейсбук тук.