Изкуството в бижутерията

Запознаваме ви с четирима различни бижутери, които притежават нещо много общо. Изключително внимание към детайла и безгранична креативност.

от Антония Баръмова

Казват, че бижутата говорят много за притежателите си. 

На нас ни остава нищо друго, освен да потвърдим напълно тези думи и да оставим ръчно-изработените красоти, налични на нашия уебсайт, да говорят вместо нас. Не можем и да пренебрегнем талантливите им създатели, така че, в следващите няколко реда ви показваме малко от космическия свят на невероятните бижутери, които представяме в нашия магазин. Ако искате да научите още за всеки един от тях, можете да го направите в секцията за артисти и дизайнери.

 

   

ЗОРА РОМАНСКА

Накратко. Провокативна, изобретателна и смела.

Изключително талантлив творец, с особен усет към модния дизайн, който играе с безграничието на фантазията. Леката грапавост на кожените бижута контрастира с нежността на кожата, както и с други материали като коприна или вълна.

Въпреки че идеите на Зора понякога могат да изглеждат леко нетрадиционни, само истински обученото око може да забележи мястото им в стила на всекидневието и да ги използва в широк набор от комбинации и тоалети. Без значение с какво ги комбинирате, всички дизайни са специални и строго индивидуални. 

 

 

 

 

 

НИКОЛАЙ СЪРДЪМОВ

Безспорно един от най-разпознаваемите бижутери, който винаги успява да изненада и надвишава очакванията. Изглежда Сърдъмов никога не е лишен от вдъхновение или поне го маскира много добре. А за нас винаги е вдъхновяващо само да хвърлим поглед върху неговите зашеметяващи произведения на изкуството. Да, бижутата му са произведение на изкуството. Носейки ги, те ще говорят сами за себе си, но ще говорят и за вас, оставяйки всички останали без думи.

Сурови или деликатни, бижутата на Сърдъмов са подходящи за всеки повод. Неговият уникален стил, наситен с внимание към детайла, го издига на международната бижутерийна сцена. Почти няма град в Европа, в който той да не е показвал красивите си творения, придобили колекционерска стойност.

 

СИМЕОН ШОМОВ

За романтиците. За идеалистите. За тези, които обичат приказките. За разказвачите и за тези, които винаги слушат сърцето си. 

Това са мотивите, които ще намерите в бижутата на Симеон Шомов. Те изразяват и показват любов и игривост, затова са идеалният подарък за хората, които ви оставят без думи и без дъх.

Фантазията и вдъхновението, изригнали от таланта на Шомов, му печелят лоялна публика, част от която сме и ние. Ако харесвате приказките и вярвате, че бижутерите са магьосници, които превръщат среброто и златото в многопластови светове и вселени, сигурни сме, че и вие ще станете част от нас. 

  

ВИКТОР ПАВЛОВ

Отличителният характер на бижутата на Виктор Павлов, интересните форми и неизчерпаемите идеи са неговата рецепта за успех, чрез която той успя да се превърне в един от най-признатите бижутери.

 

Използвайки 3D моделиране за създаване на прототипи, неговите обекти носят духа на старото и новото, запазвайки древния занаят и приспособявайки го към неизбежното технологично настояще. Резултатите са сложни и иновативни структури с прецизен завършек, които характеризират работата и на майсторите от старата школа.

 

_____________________

Фотография: 

ZORA ROMANSKA - Borislav Yosifov

NIKOLAY SARDAMOV - Vencislava Vasileva & Asen Emilov

SIMEON SHOMOV - Alina Aliman | Antonia Baramova

VICTOR PAVLOV - Mihaela Belichovka | Antonia Baramova