COLOURS ON THE WALL vol.1

Селекция от принтове на независими български артисти, с които да украсим стените вкъщи

от Мила Михайлова

Декорирането с принтове е, може би, най-лесният и достъпен начин, по който можете да вдъхнете живот на стената вкъщи или в офиса. Тук и сега ще ви запознаем с някои от талантливите художници от семейството на Be Duende, както и и с най-ярките им творби. Буквално. Ще преминем през цветни природни пейзажи, планини, морета, колажи, портрети и фантастични интергалактически пространства, които не познават граници. 

 

*Някои от принтовете в магазина ни са достъпни в ограничено количество, така че побързайте преди да ги изпуснете.       

 

_____________________

 

КОКИМОТО

 

Кокимото е артистичния псевдоним на Калоян Илиев, чиито творби намират място в многобройни и различни колекции в Европа, Южна Америка и Азия. Базираният във Варна артист е една от най-разпознаваемите фигури в съвременното българско изкуство. Кокимото има зад гърба си над 25 самостоятелни изложби по света и у нас, както и над 150 участия в групови изложби. Рисува това, което обича и си почива, докато работи. Твори в сферата на илюстрацията, графиката, колажа, скулптурата, инсталацията а понякога и фотографията.

 

Повече за творбите на Кокимото и образа на махащата котка Манеки Неко, които ще намерите при нас, вижте тук.   

_________________

 

Виктория Стайкова

 

Светът на Вики е особено вълнуващ, различен и особено фантастичен. Всичко, което може да ти разкаже е извън пределите на познатата ни реалност, затова творбите й винаги успяват да ни отведат далеч, в пространства, които не познават граници. Haучната фантастика винаги е била от значение за творчеството й. Многото световете, другото, различното, това което те кара да се чувстваш неудобно в реалността - тези идеи са се превърнали в един от основните инструменти в това, което прави и начина, по който мисли. Винаги се пробва да намери другата страна на даден проблем. Тази, която е винаги скрита, тази която трябва да бъде изкарана на преден план. 

 

Серията от принтове при нас е част от първата й публикувана графична новела Licitus, която, за съжаление, вече е изчерпана.

_________________

 

Андреа Попйорданова

Основният фактор в работата й е цветът, а творбите й са основно свързани със съзерцанието и метафората. За Андреа Попйорданова експериментирането е най-естественият начин на работа. Почти никога не знае докъде ще я доведе творческото вдъхновение, нито как би изглеждал крайният резултат. 

Обича да рисува планините, морето, тревичките, пътеките, горите, реките и така да преоткрива красотата на света. Съвсем наскоро Андреа си колаборира със Socmus Posters, ПУК и галерия Синтезис за специалното печатно издание към изложбата “Small World” на световнопризнатия британски фотограф Мартин Пар, вдъхновено от туристически брошури, издавани от „Балкантурист“ през 60-те и 70-те години.

Всички принтове от Андреа виж тук.

_________________

 

Деси Баева

 

Цветните илюстрациите на Деси Баева са вдъхновени от невидимото, музиката, човешкото равенство, странността, природата, свободата и всичко отвъд петте човешки сетива.

Завършва специалност Илюстрация в Southampton Solent University, а днес е базирана в Лондон, където обикновено прекарва колкото се може повече време в рисуване. Когато не рисува - пее в група, пише песни и си говори с Вселената.

Всички принтове на Деси виж тук.

_________________

 

Били Матеева

Били Матеева е визуален артист, който обича да експериментира и желае да пробва от всичко. Много я харесваме. Когато не твори, мисли за за момента, в който ще го направи, а най-ранните й спомени са обвързани с рисуването и поривите й да създава.

През последните години участва в множество изложби заедно с други талантливи млади творци. Нейно е и първото място в категорията “Илюстрация” на конкурса за социално ангажирано изкуство “Граждански будилник” през 2019.

 

Всички принтове на Били виж тук.