Jeffrey Chong Wang и драматичните му картини, които обожаваме

от Антония Баръмова

Сам казва, че неговите картини са отражение на емоциите и спомените му. Чрез изкуството си той демонстрира своето разбиране и тълкуване на света и определено го прави по много внушителен и особен начин. Всяка творба е като автопортрет на самия него заради въплъщаването на лични чувства и възприятия. Той е великолепният китайски художник Jeffrey Chong Wang. Въпреки, че напуска Китай още през 1999 година, за да заживее в Канада, съвсем не отрича, че родната му страна е оказала значително влияние върху неговото изкуство.

Портретите разказват за различни членове на семейството му, в различни възрастови етапи, както и разнообразни места в Китай, които с времето се връщат като спомен от миналото.

Картините на Jeffrey Chong Wang са драматични, а хората са поставени нарсед интензивен фон като жива сцена, което подсказва за неговия дисбаланс, който чувства към себе си и външния свят. Wang обединява класическите концепции и традиционните техники в маслените платна, използвайки хиперболизирани персонажи.

Ние си имаме нов любим артист, увличаме и вас в неговото дълбоко и емоционално изкуство.

Deer Ghost, 2019 © Jeffrey Chong Wang

 

After Sunset, 2019 © Jeffrey Chong Wang

Afternoon Tea, 2019 © Jeffrey Chong Wang

Poet, 2019 © Jeffrey Chong Wang

Underground, 2019 © Jeffrey Chong Wang

Rainy Day, 2019 © Jeffrey Chong Wang

Runaway, 2019 © Jeffrey Chong Wang

Soft Winds, 2020 © Jeffrey Chong Wang

When You Walk Through The Garden, 2020 © Jeffrey Chong Wang